Op vrijdag 4 december zijn we gestart met de bouw van de Hofstee, onze woonlocatie in Spijkenisse voor mensen met een verstandelijke beperking. Sander Korengevel, een van de bewoners, had de eer de eerste paal te slaan. “Ach, je moet gewoon op de knop drukken”, zei hij na afloop. De meterslange paal verdween helemaal in de grond. Onzichtbaar, maar o zo belangrijk. Zonder deze paal zou het gebouw niet stevig staan. Veel belangstellenden, waaronder de glunderende bewoners, trotseerden kou, wind en modder om getuige te zijn van dit belangrijke moment.  

Deze eerste paal is een mooi symbool voor het jarenlange voorwerk dat aan dit moment vooraf ging. Er is veel werk verzet in de afgelopen jaren, vaak onzichtbaar werk. Tijdens een korte toespraak na afloop las initiatiefnemer Arie Korengevel dan ook terecht een lange lijst namen op van mensen die de afgelopen jaren betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de Hofstee. Van interieurinrichters en financiële specialisten tot wethouders en zorgverleners, ze werden onder luid applaus bedankt. De komende maanden zijn we getuige van het opbouwwerk. Sander en zijn vrienden kunnen niet wachten tot ze in september gaan wonen in dit mooie gebouw. “Ik heb veel zin in verhuizen, want het wordt heel mooi”, aldus een trotse Sander. 

Geef Sander een stoel

Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Er is bijvoorbeeld nog veel geld nodig voor de inrichting van de Hofstee. Want Sander wil er wel netjes bij zitten. 😉 Giften voor de inrichting zijn daarom van harte welkom, of het nu gaat om het bedrag voor een stoel, een bloempot of een eetkamertafel. Uw bijdrage kunt u storten op gironummer NL 60 RABO 0338 3249 84 onder vermelding van ‘gift inrichting Hofstee’.